Голямото откриване!

Публикувано от petar на

27 юни 2020 г. – една съвсем не случайна дата. Точно три години след първата ни среща с хижата отбелязахме нейното откриване – или по-скоро закриването на ремонта.

Въпреки всичките неясноти, породени от здравната обстановка, в последния момент стана ясно, че събитието ни ще може да се случи – след по-малко от месец планиране, с един своеобразен фестивал ние отпразнувахме това, че вече официално сме туристическа хижа и приемаме гости.

Подготовка

Деня и почти цялата нощ преди събитието екип от десетина верни приятели и другари бяхме заети с подготовката му – направихме заготовки за 150 телешки бургера, сварихме 3 казана с боб и макар и почти без сън, малко след изгрева вече бяхме на линия и изнасяхме кухнята навън.

Окупираната от гости поляна

За здравето на хората бяха взети добре планирани мерки – освен наличието на дезинфектанти и защитни средства за свободно ползване, кухнята, работилниците и сцената бяха така подредени, че да не се получава струпване на хора (е, може би на опашката за бира, но все пак) и всички да са равномерно разпръснати по поляната. Допълнително бе осигурен пункт за първа помощ от Университетски аварийно-спасителен отряд (УАСО).

Репетиция

Музикалната програма включваше група „JamБуре“, дует „M&M“ и деФормация „Иху-Аху“ – млади и талантливи музиканти, носещи в себе си веселия дух на свободата и умело съчетаващи модерна музика с фолклорни елементи.

Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.